Aktuális programok

Tavaszi Kézművestábor Fony

2020. április 01.

Tavaszi Kézműves Tábor 2020.04.08 - 04.11. szerdától - szombatig

Gyermekprogramok a tavaszi iskolai szünet tartalmas eltöltéséért

Tavaszi Kézművestábor 2 Fony

Hagyományörző Tevékenységek 9-15 éves gyermekeknek
Minimum létszám15Fő max: 30Fő

Díja: 45.000 Ft/Fő. A tábor árra tartalmazza a szállást, étkezést, a várbelépőt, a programok szakembereinek díját, az alapanyagot, a kisbuszokkal történő szállítást.

Testvérkedvezmény 10 %. 

Érkezés: 04.08-án szerdán délelőtt/délután 

A nagy távolságra való tekintettel, igény esetén felnőtt kíséretet biztosítunk a vasúti közlekedéshez, Budapest Keleti-pályaudvaron történő csoport találkozással, a táborba oda és vissza út során.

Önálló érkezés esetén Encsen vagy Abaújszántón szálljanak le a vonatról. Onnan transzfert tudunk biztosítani térítésmentesen a táborba a kisbuszainkkal!

Szállás:  3 éjszaka 


Étkezés: Szerdán: estebéd,/ könnyű ebéd, tartalmas vacsora 

              Csütörtök: reggeli, ebéd, vacsora

              Péntek: reggeli, ebéd, vacsora  

              Szombat: reggeli, szendvics ebéd az útra


A fő étkezések mellet tízórait és uzsonnát biztosítunk.


Programok

 

04.08. Szerda
 • Napközben: Kerámia foglalkozás
 • Este: ismerkedős közösségi játékok
04.09. Csütörtök
 • Délelőtt: Kirándulás Regéci várba, utána tanya látogatása Csonkás tanyán ebéd
 • Délután: Hagyományos szabadtéri ételek elkészítési technikáinak tanítása
 • Este: hagyományos tojásfestés

04.10. Péntek

 • Délelőtt: Kovácsolás
 • Délután: Dagasztás kalács sütés                 
 • Este: Tábortűz, Kerámia égetés
04.11. Szombat
 • Délelőtt: Bőrdíszműves foglalkozás
  Tavaszi Kézművestábor - Kalácsdagasztás
  Tavaszi Kézművestábor – Kalácsdagasztás

 

Falusi környezetben ifjúsági szálláshelyünkön várjuk sok szeretettel, a hagyományőrző tevékenységekkel megismerkedni vágyó 9 és 15 év kor közötti gyermekeket 4 napos, 3 éjszakás táborba. A tábor ideje alatt kézműves foglalkozásokon készült tárgyakat a tábor végén a táborlakók emlékül hazaviszik a családtagok számára is megmutatva a bennük szunnyadó kreatív tehetségüket. 

Az érkezés napján szerdán  a kerámia, a fazekasság világával ismerkednek meg. Az esti program pedig ismerkedős közösségi játékok lesznek.


Csütörtökön a Regéci várat látogatjuk meg, tájékozódási versennyel jutunk el a Csonkás Tanyára. Ahol tanyasi ebéd mellet, megtekinthetik a gazdaságot, amit tavaszi játékok fognak követni a házigazdák vezetésével – célba dobás, karikás ostor csattogtatás, íjászkodás, kakas fogó verseny, stb. A szálláshelyre visszatérve hagyományos szabadtéri ételek elkészítési technikáinak elsajátítása (pl: krumpli lángos) lesz a program, új értelmet nyerve az „Amit főztél, edd is meg!”mondásunk. Így megtapasztalhatják a közösen végzet munka örömteli gyümölcsét is. Az este folyamán hagyományos tojásfestési eljárássokkal ismerkedünk. 


Péntek délelőtt a vasnyüvők ősi mesterségével a kovácsolással találkoznak a gyermekek. Párhuzamosan csoportbontás miatt húsvéti kreatív foglalkozások, valamint az elkészült kerámiák letisztázása, retusálása fog történi. Délután dagasztás, hagyományos fonott kalácsot készít minden táborlakó, amit a családi húsvéti asztalra tehetnek majd. Az égető kemence bepakolása után megkezdődik a fatüzelésű kemence begyújtása, maga az égetés egy hosszú folyamat mely az este folyamán fog kiteljesedni. Lehetőség szerint egy speciális performansz élményt nyújtó raku technikát is láthatunk (ennél az eljárásnál a sötétben a kemencéből kiemelésre kerülő izzó edényeket tisztes távolságból csodálhatjuk meg). A tábor utolsó estéjén a kemence közelségében meggyújtott tábortűznél megsütött szalonna lesz a vacsoránk és a szabad tűzön készült tea fogja tartani bennünk a lelkesedésünket. 


Szombat délelőtt a tábor zárásaképpen a kihűlt kemencéből kiszedjük az elkészült alkotásokat. Egy bőrdíszműves foglalkozás keretében, egy örök emlékre szóló egyedi, egyénre szabott karkötőt készítünk.  

Várjuk sok szeretettel a jelentkezésüket az alábbi e-mail címen:  

kapcsolat@fonyiszallas.hu

Előre is megköszönve a szülők belénk vetett bizalmát!

Telefonon is érdeklődhet a Sándor Béláné Editnél a 06 30 691 6981 telefonszámon. 

Alternatív programokként: házi filmvetítés, esti falu néző séta, éjszakai túra az erdőben, csillag les.

A programok tekintetében a változtatás jogát fenntartjuk, időjárás és egyéb előre nem látható okok miatt. (pl: a gyermekek habitusából fakadó kedv, kedvtelenségek miatt) 

A különböző allergiákat, különös tekintettel az étel és a gyógyszer tekintetében kérjük, szíveskedjenek az elején jelezni.

A főzéseket és a sütéseket képzett pék és szakács koordinálja, a foglalkozásokat, nagy tapasztalattal a témában nagy jártassággal rendelkezők vezetik.

 

 

2021. áprils 01.

Conference Venue Hotel, Brunnstrasse 45, Berlin +Google Map

2022. áprils 01.

Conference Venue Hotel, Brunnstrasse 45, Berlin +Google Map